ترمیم پارچه سایبان و هر آنچه در مورد آن باید بدانید💯

از گذشته تا به امروز همواره از پارچه‌ها به عنوان سایبان استفاده می‌شده است. هرچند که در طول زمان سایبان‌ها از نظر جمع شدن و از نظر پارچه دستخوش تغییراتی شدند.اما همچنان برای جلوگیری از تابش مستقیم نور آفتاب مورد استفاده قرار می‌گیرند. سایبان‌های پارچه‌ای به دلیل قیمت کم و قابلیت جمع شدن از سایبان‌های فلزی و سایر سایبان‌ها، محبوب‌تر می‌باشند. اما متاسفانه یکی از مشکلات رایجی که برای سایبان‌های پارچه‌ای به وجود می‌آید آسیب دیدن این پارچه‌ها بنا به دلایل مختلف می‌باشد. با توجه به اینکه تعویض این پارچه‌ها هزینه بر می‌باشد.بسیاری از افراد سعی می‌کنند که اقدام به بازسازی پارچه سایبان میکنند. اما اینکه چه دلایلی باعث آسیب دیدن پارچه سایبان می‌شود؟
روش‌های ترمیم پارچه سایبان چه روش‌هایی هستند؟
موضوعاتی می‌باشند که ما در این مقاله تحت عنوان ترمیم پارچه سایبان به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت، پس اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

سایبان پارچه ای چیست؟

در این قسمت از مقاله و قبل از اینکه به بررسی عوامل آسیب رساندن به پارچه و روش‌های ترمیم پارچه سایبان بپردازیم ابتدا نیاز است که شما بدانید سایبان پارچه‌ای چیست؟
سایبان پارچه ای همانگونه که از نامش پیداست یک سقف جمع شونده یا ثابت می‌باشد، که جنس آن از پارچه است. معمولاً این نوع از سایبان به قسمت خارجی دیواره‌های یک بنا متصل می‌شود. امروزه طراحی سایبان‌های پارچه‌ای به گونه‌ای است که علاوه بر اینکه وظیفه جلوگیری از تابش مستقیم نور آفتاب را بر عهده دارند به نوعی یک اثر هنری به حساب می‌آیند.اگر این سایبان‌ها به درستی طراحی و اجرا شوند می‌توانند که باعث زیبایی هرچه بیشتر فضاهای مورد استفاده مانند ویلا، هتل، تراس، بالکن و تالار‌ها شوند. سایبان های پارچه به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم می‌شوند.

  • سایبان ثابت:

این نوع از سایبان های پارچه‌ای همانگونه که از نامشان پیداست به شکل ثابت بر روی پارکینگ‌ها و یا مکان‌هایی که نیاز به جابجایی سایبان نمی‌باشد به صورت ثابت نصب می شوند.

  • سایبان متحرک:

در مقابل سایبان ثابت، ما سایبان‌های متحرک پارچه‌ای را داریم که با توجه به صلاحدید کاربران می‌توانند باز و یا بسته شوند. سایبان‌های متحرک به دو دسته سایبان‌های متحرک دستی و سایبان‌های متحرک برقی تقسیم می‌شوند.

  • سایبان‌های متحرک دستی:

سایبان های دستی سایبان‌هایی هستند که برای باز و بسته و یا بالا یا پایین بردن آنها از یک میله استفاده می‌شود. معمولاً سایبان مغازه ها را اینگونه طراحی می‌کنند.

  • سایبان متحرک برقی:

این نوع سایبان‌ها دارای یک موتور برقی می‌باشند که وظیفه پایین و بالا بردن آنها را بر عهده دارد.معمولا شما می‌توانید با استفاده از یک ریموت و با فشار دادن یک دکمه این سایبان‌ها را بالا و پایین کنید. سایبان برقی حیاط، که معمولاً در خانه های ویلایی نصب میشوند جز این دسته از سایبان ها می باشند.

عوامل آسیب رسان به پارچه سایبان

هرچند که برای سایبان از پارچه‌های مقاوم و با دوام استفاده می‌شود، اما ممکن است که بنا به دلایلی مانند تابش نور آفتاب این پارچه‌ها آسیب ببینند. اما به جز نور آفتاب عوامل دیگری باعث آسیب رساندن به پارچه سایبان می‌شود که مهمترین آنها عبارتند از:

  • پوسیده شدن و رنگ رفتگی پارچه
  • برخورد اجسام تیز با پارچه
  • رطوبت زیاد پارچه و رشد قارچ‌ها بر روی آن
  • باز و بسته شدن بیش از حد (سایبان های متحرک)
  • باد و طوفان
  • باران‌های اسیدی در مناطق آلوده

ترمیم پارچه سایبان چه مزایایی دارد؟

همانگونه که در قسمت قبل ذکر کردیم پارچه سایبان‌ها به دلایل مختلفی می‌توانند آسیب ببیند.ترمیم و بازسازی پارچه سایبان مزایایی نسبت به تعویض پارچه دارد.
صرفه‌جویی در هزینه‌ها اولین مزیت ترمیم پارچه سایبان نسبت به تعویض آن می‌باشد. شما می‌توانید با ترمیم پارگی‌های کوچک از گسترش پارگی پارچه جلوگیری کنید.
امکان تغییر رنگ و مدل پارچه در حین ترمیم یکی دیگر از مزیت‌های ترمیم پارچه سایبان می‌باشد.

روش های ترمیم پارچه سایبان

روش‌های ترمیم و بازسازی پارچه سایبان بر اساس مشکلی است که برای پارچه سایبان به وجود می آید.

1_ ترمیم پارچه پاره شده
چنانچه بخشی از پارچه پاره شده باشد، شما می‌توانید با همان پارچه و یا پارچه ای شبیه آن محل پاره شده را به صورت وصله‌ای ترمیم کنید. توجه داشته باشید که هر چقدر پارچه شما به پارچه اصلی نزدیک‌تر باشد از نظر زیبایی به شما کمک می‌کند. شما می‌توانید تکه پارچه را در محل پاره شده انداخته و آن را با استفاده از نخ و سوزن به شکل کاملاً ظریف بدوزید.

2_ ترمیم سوراخ‌های به وجود آمده بر روی پارچه
یکی دیگر از روش‌های ترمیم پارچه سایبان استفاده از چسب پارچه می‌باشد. البته این روش برای سوراخ‌های کوچک کاربرد بیشتری دارد.شما ابتدا باید محل سوراخ را به شکل کامل تمیز کنید و سپس یک تکه چسب پارچه را بر روی سوراخ بچسبانید.توجه داشته باشید که چسب شما باید از اندازه سوراخ چند سانت بزرگتر باشد.بعد از انداختن چسب لبه‌های چسب را صاف کرده و مطمئن شوید که به درستی چسبیده است.برای اینکه یک دستی پارچه شما از بین نرود می‌توانید از رنگ پارچه‌ای برای پوشاندن چسب استفاده کنید. توجه داشته باشید که رنگ انتخابی شما تا جایی که می‌توانید باید نزدیک به رنگ پارچه باشد. این موضوع برای سایبان برقی حیاط نسبت به سایر سایبان‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار است.

راه های مقابله با تخریب پارچه سایبان

راه‌های زیادی به منظور مقابله با تخریب و آسیب دیدن پارچه سایبان وجود دارد که باعث میشود کار به بازسازی پارچه سایبان نکشد.شما می‌توانید با استفاده از پارچه‌های متناسب با شرایط محیطی از آسیب دیدن پارچه جلوگیری کنید. برای مثال اگر شما در مناطق گرم و خشک هستید می‌توانید از پارچه‌های ضد آفتاب استفاده کنید.
تا جایی که می‌توانید از باز و بسته کردن زیاد سایبان‌های متحرک خودداری کنید.
شستشوی مرتب پارچه‌ها می‌تواند از کپک زدگی پارچه‌ها جلوگیری کند.

جمع بندی
ما در این مقاله تحت عنوان ترمیم پارچه سایبان به بررسی کامل این موضوع پرداختیم. ترمیم پارچه سایبان اگر به موقع انجام شود علاوه بر اینکه مانع از بین رفتن کامل پارچه می‌شود می‌تواند از نظر هزینه‌ها برای شما بسیار به صرفه باشد.
امیدواریم که با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی در مورد سایبان‌های پارچه‌ای و ترمیم پارچه سایبان به دست آورده باشید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

پیمایش به بالا